НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Упражнение за контролиране на състоянията

  Имам дом Неръкотворен I - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

389 Упражнение за контролиране на състоянията.

Ще ви дам едно упражнение, което ще трябва да правите в продължение на седем дни. Упражнението се състои в следното: да кажем, че в първия ден, понеделник, имате едно неразположение на духа; напишете си веднага една точка, една линия и един триъгълник. Забележете какво е вънка времето и какво е вашето състояние. На втория ден до триъгълника напишете един квадрат и пак вижте какво е времето и състоянието ви. На третия ден напишете един петоъгълник и отбележете времето и състоянието си. На четвъртия ден начертайте един шестоъгълник и отбележете времето и състоянието си. На петия ден начертайте седмоъгълник и отбележете времето и състоянието си. На шестия ден начертайте осмоъгълник и отбележете времето и състоянието си.
Всички тези фигури са символи, които изразяват известни живи сили в Природата. Най-първо вие ще предизвикате умствено тези фигури и след това ще ги начертаете на книга, но много правилно и красиво. Която фигура напишете през деня, нея ще държите в ума си през целия ден. Каквото и разположение да имате – добро или лошо, всеки ден ще начертавате определена фигура. Геометрията упражнява отлично влияние върху човека. Затова когато човек е неразположен духом, нека се занимава с геометрия и да решава задачи по математика. Математиката обаче е по-отвлечена. По-лесно е да започнете с геометрията и да свършите с математиката.
Всяка фигура, като я начертаете, ще я държите в ума си и ще размишлявате върху смисъла и значението й. Като размишлявате върху всяка фигура, те ще оживеят във вас. По този начин вие ще разберете откъде произтичат вашите неразположения. Това упражнение е добър метод за размишление и концентрация.



  Имам дом Неръкотворен I - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ